Ik ben Daniëlle Dekker en heb meer dan vijfentwintig jaar ervaring als voedingsassistente in een ziekenhuis. Ook geef ik al een aantal jaren kookworkshops met en over gezonde voeding en gebruik dan zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden producten. In de loop der jaren ben ik me steeds meer bewust geworden dat voedsel schade kan aanrichten in ons lichaam, terwijl het de basis moet zijn van onze gezondheid. Daardoor ben ik mij gaan interesseren in voeding gerelateerde klachten en ziekten en heb ik een opleiding gevolgd als orthomoleculair voedingsadviseur.
Mijn praktijk
Een groot deel van de mensen heeft een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, zonder dit zelf in de gaten te hebben. Klachten die veel voorkomen, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, overgewicht, geen energie ergens meer voor hebben, zijn signalen dat er iets niet goed gaat. Een lichaam heeft namelijk van zichzelf een heel mooi systeem om in balans te blijven. Als dit niet goed is, doordat verschillende afweersystemen niet goed meer werken, functioneert het lichaam niet zoals het zou moeten doen. Dan ontstaan zowel lichamelijke als psychische klachten. Men denkt vaak een redelijk gezond eetpatroon te hebben, onderzoek laat het tegendeel zien. Daarom ondersteun en begeleid ik mensen op een praktische manier, door te helpen smakelijk te (w)eten wat gemakkelijk in het dagelijks eet- en leefpatroon kan integreren. Zo ontstaat bewustwording wat gezond eten eigenlijk is en hoe dit wordt bereid.