Op weg naar een gezonde(re) leefstijl:
Regelmatig moe, maar niet voldaan, niet fit, pijntjes, omdat we “geen 25 meer zijn” (maar 52 en 56). Ons voedingspatroon: regelmatig was de keus tussen potje, pakje, zakje, opwarmen, halen of bezorgen. Dat moest dus anders; van vullen naar voeden, wat frisser en fruitiger worden. Dat was duidelijk. Maar….hoe dan?
We hebben kookboeken in die categorie gekocht, met – aan de plaatjes te zien -, genoeg lekkers. Maar ja, andere keuzes; andere boodschappen, andere methoden, kortom : gedoe allemaal.
En daar kan je dus best wel wat ondersteuning bij gebruiken. En die heeft Daniëlle ons gegeven; met niet-aflatend enthousiasme, en grote inzet. Eerst een voedingsadvies, zodat je niet net die dingen gaat maken die nu voor jou even niet zo goed zijn bijvoorbeeld. Nadat Daniëlle met kritische blik door onze voorraadkast was gegaan, wat behoorlijk opruimde, had ik ruimte voor nieuwe kruiden en voedingsmiddelen. Dat gaat ons zeker helpen.
Daarna hebben we 3 gezellige en interessante kook-workshops beleefd met Daniëlle; ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes, alles kwam aan bod. Tijdens het maken van al dit eten hebben we ons toch regelmatig afgevraagd of het “ er zo uit hoorde te zien” en of iets “echt zo moest” en of “het wel lekker zou worden” en “ waarom je net dit ene ingrediënt gebruikte of op die manier iets deed”. Daniëlle heeft het geduldig uitgelegd, geholpen, hints gegeven hoe het moet of anders kan.
En uiteraard, smaken verschillen. Maar wij hebben lekkere dingen gemaakt, en zijn die ook thuis gaan maken. Nog niet direct alle maaltijden, maar dat ligt meer aan ons dan aan Danielle. We zijn dankzij Daniëlle wel op de goede weg en dat was het idee.